Организаторы YUNA ответили на скандальное обращение Александра Положинского

Смотри, что ответили организаторы премии YUNA на заявление Положинского

Кристина Шомина
Кристина Шомина
журналистка
5 марта 2015, 18:15
Шоу-бизнес
Александр Положинский сообщал об ограблении © facebook.com/TAPTAK

Публикуем для тебя ответ организаторов премии YUNA на скандальное обращение Александра Положинского.

Ответ оргкомитета премии «YUNA» на запрос Александра Положинского (публикуем на языке оригинала).

Відповідь оргкомітету премії «YUNA» на запит Олександра Положинського.

Шановний Олександре Положинський!

Доводимо до Вашого відома те, що у музичної премії «YUNA» існує Регламент, який був розроблений із врахуванням досвіду проведення іноземних музичних премій, і який є доступним широкому загалу на офіційному сайті премії yuna.ua. За проведенням процесу голосування відповідно до регламенту пильно слідкує міжнародна аудиторська компанія «Deloitte».

Далі здійснюємо спростування Вашого посту, оприлюдненого в соціальній мережі Facebook від 4 березня 2015 року:

1. Чому у списку номінантів відсутні групи «Океан Ельзи» та «Бумбокс»?
Згідно з Регламентом до переліку номінантів можуть потрапити ті, хто випускає нові пісні у Календарному Році Премії (з 01 листопада 2013 року по 31 жовтня 2014 року). Такі часові рамки обумовлені необхідністю якісного організування голосування експертного журі наприкінці календарного року. Крім того, за подібною схемою організовані практично усі всесвітньовідомі музичні премії.

Таким чином «YUNA» стимулює усіх українських музикантів до створення нової музики.

До уваги не беруться пісні, які входять до альбомів, що були номіновані на «YUNA» раніше. Подібна практика існує й на інших всесвітньовідомих музичних преміях. Зважаючи на те, що у Календарному Році Премії гурти «Океан Ельзи» та «Бумбокс» випускали в ротації лише пісні із номінованих раніше альбомів («Земля» і «Термінал Б» відповідно), вони не можуть претендувати на нагороди.

2. Чому серед «Кращих дуетів» немає, наприклад, «Зливи» Джамали і Хливнюка?
Цьогорічна, вже четверта, церемонія «YUNA», як вказано в Регламенті, відзначить найкращих в українській музиці за 2014 Календарний Рік Премії. Оскільки пісня «Злива» була випущена 21 листопада 2015 року, тобто по завершенні вказаного періоду, вона матиме шанс потрапити до переліку номінантів вже наступного Календарного Року Премії.

3. Чому серед «Кращих дуетів» є дуети з явними неукраїнськими артистами – Кравцом та Вахтангом?
Так, дійсно в деяких категоріях серед номінантів значаться роботи неукраїнців за паспортом. Йдеться про дуетні пісні групи «Віа Гра», співака Івана Дорна, співачки LOBODA з іноземцями, а також про кліп естонського режисера Хендріка Маасіка, відзнятий для Тіни Кароль. Зважаючи на те, що дана творчість представляє українців (групу «Віа Гра», Івана Дорна, LOBODA та Тіну Кароль), вона є частиною української музики, а, отже, має право бути номінованою на «YUNA».

4. Чому серед «Кращих пісень» немає, цитуємо: «жодної дійсно української пісні»?
Наскільки нам зрозуміло, під фразою «дійсно українська пісня», Ви маєте на увазі поняття «пісні українською мовою». Проте «YUNA» не встановлює мовних обмежень. До уваги беруться пісні будь-якою мовою, виконані українцями.

5. Коли до кола номінантів потрапив Кузьма Скрябін – до загибелі чи вже після?
Музична премія «YUNA» публічно оголосила цьогорічних номінантів 15 грудня 2014 року на світському заході, про що неодноразово повідомлялося у пресі. У категорії «Найкраща група» номінантом став колектив «Скрябін», а в категорії «Кращий автор слів» – Андрій Кузьменко, який, на превеликий жаль, пішов із життя 2 лютого 2015 року.

Повідомляємо Вам також про те, що за домовленістю між співзасновниками «YUNA» від 2011 року співачка KAMALIYA ніколи не буде представлена серед номінантів премії.

Із задоволенням відповімо на Ваші подальші запитання, у разі їх виникнення. До речі, зі всією інформацією ви можете ознайомитися на сайті http://yuna.ua/

З повагою, організаційний комітет музичної премії «YUNA»

Все самые яркие и интересные новости смотри на главной странице женского портала tochka.net

Подписывайся на наш Facebook и будь в курсе всех самых интересных и актуальных новостей!


Комментарии (2)

символов 999
  • ты 9 лет назад

    25 нобря 2015 года еще не наступило

    Прокомментировать Мне нравится
  • 9995 9 лет назад

    По пункту 2: песня "Злива" не могла быть выпущена 21 ноября 2015 года, потому что ещё только март. Анализируя ситуацию. прихожу к мысли, что эта премия не для людей, а люди - для этой премии. Ну что-то вроде как премии "под Брежневу" в Раше.

    Прокомментировать Мне нравится
Сейчас обсуждают