«Мова вбивць»: Фреймут пояснила, як за етикетом реагувати на російськомовних співрозмовників

Вчера, 17:58

Українська ведуча, письменниця і видавниця Ольга Фреймут, яка нещодавно відкрила в Лондоні власну школу етикету «Клуб манер О. Фреймут», відповіла на найчастіше запитання своїх підписників та учнів.

Читайте також: Бужинська зізналася, які стосунки склалися між чоловіком та її дочкою від першого шлюбу

На своїй сторінці в інстаграмі зірка підказала, як поводитися, коли до вас звертаються мовою ворожої країни. У новому ролику Фреймут пояснила, як реагувати на російськомовних співрозмовників.

Ольга зазначила, що за правилами етикету потрібно переходити мовою того, хто з вами розмовляє. Однак, враховуючи повномасштабне вторгнення РФ, доречніше попросити цю людину перейти на англійську чи українську. Перейти на російську можна лише тому випадку, якщо співрозмовник не з Росії, але розмовляти з вами може лише мовою окупанта.

Фреймут також запропонувала ще одне вирішення проблеми. Якщо ви не в захваті від ідеї розмовляти російською, можна спробувати вдати, що ви не розумієте співрозмовника.

«Коли до тебе звертаються російською? За етикетом — переходимо на мову співрозмовника. Але ж це мова вбивць... Якщо людина не з країни агресора, втім розмовляти українською, англійською, польською, грузинською ...не може, і єдина мова, якою ви можете порозумітися, — російська, іноді краще перейти на ту мову. Якщо подолати відразу таки не в силі, посміхніться і вдайте, що нічого не розумієте. Ніколи не робіть зауваження тим, хто перейшов на українську і говорить невпевнено. Хіба, якщо людина попросить її виправляти. Ми ж не сміємося з дітей, які роблять перші кроки...», — наголосила Фреймут.

Раніше ми писали, що Нікітюк відреагувала на бажання Джареда Лето виступити в Москві. 

Подписывайся на наш Facebook и будь в курсе всех самых интересных и актуальных новостей!


Комментарии

символов 999