"Мисс Украина-2019" обвинили в отказе от родного языка: что произошло на самом деле

Почему все набросились на Маргариту Пашу с претензиями?

Алина Ольхович
Алина Ольхович
редактор
1 октября 2019, 14:24
Шоу-бизнес
"Мисс Украина 2019" Маргарита Паша © Олег Батрак, tochka.net

На днях в сети разгорелся громкий скандал вокруг победительницы конкурса красоты "Мисс Украина-2019" Маргариты ПашиДевушку, которая будет представлять нашу страну на конкурсе "Мисс Мира", обвинили в том, что она отказалась от родного языка.

Редакция tochka.net предлагает разобраться, что же произошло на самом деле.

История началась с поста Маргариты, в котором она высказалась о праве говорить на удобном ей языке. 

Я имею право излагать свои мысли на каком я хочу языке (или закон Украины не разрешает мне думать на русском языке?), если кого-то не устраивает - отписываемся!
написала "Мисс Украина-2019".

Маргариту Пашу обвинили в отказе от украинского языка
Маргариту Пашу обвинили в отказе от украинского языка © instagram.com/margoritapasha

Стоит отметить, что ранее Паша публиковала посты на украинском языке, но удобнее ей общаться на русском. И этому есть объяснение - ведь девушка родом из Харькова, где подавляющее большинство населения общается на русском.

ЧИТАЙ ТАКЖЕ:

СМИ, однако, перекрутили слова Маргариты и сеть запестрила заголовками в стиле "Мисс Украина" Маргарита Паша выбрала русский язык и послала подальше возмутившихся", ""Мисс Украина-2019" Маргарита Паша отказалась давать интервью на украинском языке", "Мисс Украина 2019" в рваных джинсах и с короной заявила о нежелании общаться на украинском" и т.д.

Когда Instagram-аккаунт девушки завалили негативными комментариями, она решила объясниться и опубликовала пост на украинском языке, в котором расписала, что же на самом деле имела в виду:

Давайте все ж включимо здоровий глузд і перестанемо продукувати фейки на рівному місці. Я хочу поставити остаточну крапку в цьому штучно вами роздутому скандалi з приводу української мови і мого ставлення до неї. Отже, вашій увазі моя офіційна позиція. Я, Маргарита Паша, є громадянкою України і дуже люблю свою країну. Люблю її багатонаціональність і полікультурність. Я ніколи не ставила під сумнів її державність, національну символіку і державну мову, а також завжди вірила у верховенство права і демократичних свобод її громадян. Тому офіційно заявляю, що всі повідомлення про мою відмову спілкуватися українською або російською (в різних ЗМІ по-рiзному трактують!) мовою є абсолютною брехнею. Це чистої води наклеп і вигадка скривджених заздрісників! Я в рівній мірі добре володію обома мовами і в інтернеті ви можете знайти безліч відеосюжетів, де я даю інтерв'ю як російською, так і українською мовами. Для мене це не має принципового значення і радикальної позиції на цю тему у мене ніколи не було. У випадку з інтерв'ю для Катерини Осадчої - у цей день я відмовилася його давати з ОДНІЄЇ ЄДИНОЇ ПРИЧИНИ - погане самопочуття і перевтома. З першого дня після фіналу конкурсу я щодня прокидаюся о 4:00 ранку, так як з 6:00 у мене безперервно ефіри на українських телеканалах, фотосесії, інтерв'ю, божевільна кількість заходів, де я зобов'язана бути присутньою, потім тривалі наради з комітетом конкурсу, узгодження графіків на наступний день і так до пізньої ночі. При цьому всьому не варто забувати ще й про підготовку до світового конкурсу, де я сама... АБСОЛЮТНО САМА!.. буду представляти нашу країну перед усім світом. Зараз у мене немає часу на сон, на спілкування з рідними і близькими людьми, немає часу на саму себе! Зараз я вся віддана роботі для моєї країни і її народу! Тому щиро прошу зрозуміти, що я така ж людина, як і ви. У мене також є свої почуття і емоції. Зрештою, у мене є мій організм, який вже ледве витримує ті навантаження, які звалилися на нього. Будьте толерантними, панове! І перш ніж вішати на людей ярлики, подумайте про наслідки.


Ранее мы показывали, как Маргарита Паша выглядит без макияжа.

ЧИТАЙ ТАКЖЕ:

Подписывайся на наш Facebook и будь в курсе всех самых интересных и актуальных новостей!


Комментарии

символов 999
Сейчас обсуждают