Посмертное звание: Скрябину могут присвоить народного артиста Украины

За инициативу депутата партии "Слуга народа" проголосовали 260 народных избранников

Анастасия Цомкало
Анастасия Цомкало
журналистка
21 февраля 2020, 17:05
Шоу-бизнес
Скрябин © facebook.com

Верховная Рада может посмертно наградить Андрея Кузьменко званием народного артиста Украины.

Депутат Павел Мельник выдвинул инициативу президенту Украины внести правки в указ и разрешить давать почетные звания посмертно. Об этом Павел Мельник сообщил на своей странице в Facebook.

Званием "Народный артист" хотят удостоить и других выдающихся деятелей.

ЧИТАЙ ТАКЖЕ:

Сьогодні Верховна Рада підтримала мій депутатський запит до Президента України стосовно прохання про оголошення відповідного Указу про присвоєння Андрію Кузьменку (псевдонім Кузьма Скрябін) почесного звання "Народний артист України" посмертно. Це питання об'єднало сьогодні всі фракції у Верховній Раді, тому що Андрій Кузьменко фактично був народним артистом.На жаль, справжнє визнання українцями Кузьми Скрябіна прийшло лише після його трагічної загибелі у лютому 2015 року. Щодо присвоєння почесного звання "Народний артист України" у 2015 році на сайті Президента України було зареєстровано відповідну петицію. Петиція набрала необхідну кількість голосів на її підтримку, проте таке звання Андрію Кузьменку присвоєно не було. У моєму запиті також міститься прохання до Президента України внести зміни до "Положення про почесні звання України" щодо можливості присвоювати почесні звання посмертно. Адже є значна кількість випадків, коли за життя видатні діячі України не були удостоєні такої державної нагороди. Визнання до багатьох з них, прийшло лише після їх смерті. Сподіваємося на позитивне рішення Президента України щодо присудження Андрію Кузьменку почесного звання "Народний артист України" посмертно.
написал в публикации Павел Мельник.

Сьогодні Верховна Рада підтримала мій депутатський запит до Президента України стосовно прохання про оголошення...

Опубліковано Павлом Мельником Пʼятниця, 21 лютого 2020 р.


К слову, артист и лидер группы Скрябин Андрей Кузьменко погиб ровно 5 лет назад. Ранее мы писали про принципы жизни украинского исполнителя. 

ЧИТАЙ ТАКЖЕ:

Подписывайся на наш Facebook и будь в курсе всех самых интересных и актуальных новостей!


Комментарии

символов 999
Сейчас обсуждают