Чарльз III випустив заяву з нагоди річниці війни в Україні

24 февраля 2023, 12:50

Король Сполученого королівства Великобританії та Північної Ірландії Чарльз ІІІ вирішив підтримати українців у річницю повномасштабної війни з РФ.

24 лютого Букінгемський палац оприлюднив на офіційному сайті королівської родини та на сторінках у соцмережах повідомлення спадкоємця покійної Єлизавети II, яке він адресував народу України.

Читайте також: Найочікуваніші прем'єри весни на Netflix: що подивитись

У посланні 74-річний британський монарх відзначив мужність та стійкість громадян нашої країни. Чарльз III додав, що мав можливість поспілкуватися з людьми, які втекли від вторгнення РФ? у Великій Британії і під час візитів до інших держав.

«Пройшов рік, як народ України неймовірно постраждав від неспровокованого повномасштабного нападу на його націю. Вони продемонстрували справді дивовижну мужність і стійкість перед обличчям такої людської трагедії.

Світ з жахом спостерігав за всіма непотрібними стражданнями, заподіяними українцям, багатьох з яких я мав велике задоволення зустріти тут, у Великобританії, і по всьому світу, від Румунії до Канади», — поділився король.

Чарльз ІІІ нагадав, що особисто висловив свою підтримку президенту Володимиру Зеленському, і додав, що дуже пишається тим, як Великобританія допомагає Україні.

«На початку цього місяця я зустрівся з президентом Зеленським у Букінгемському палаці, щоб висловити свою особисту підтримку народу України. Відрадно, що Сполучене Королівство разом зі своїми союзниками робить усе можливе, щоб допомогти в цей важкий час.

Тому я можу лише сподіватися, що проявсолідарності з усього світу принесе не лише практичну допомогу, але й зміцнить усвідомлення того, що разом ми єдині», — сказав король Британії.

Раніше ми писали, що відомий репер R. Kelly отримав 20 років ув'язнення.

Подписывайся на наш Facebook и будь в курсе всех самых интересных и актуальных новостей!


Комментарии

символов 999
Сейчас обсуждают