Улюблені фільми голлівудських знаменитостей: несподівані вподобання

16 марта 2023, 17:41

Уявіть собі: ви на побаченні. Усе відбувається добре. Їжа смачна, розмова тече, на думку спадає, що це починає подобатися... А потім спливає це питання... Вирішальний момент... З'являється передчуття, коли ваш голос вимовляє чотири найважливіші слова: "Який твій улюблений фільм?"

Шанувальники кіно знають цю вправу. Ваша обрана кінострічка чимало каже про вас, і, зрештою, вона може чимало прояснити.

Читайте також: Найкращі фільми-катастрофи ХХ сторіччя: рейтинг популярних кіносервісів

Улюблені голлівудські зірки стикаються з тією самою дилемою. На щастя для фанів, про пристрасті багатьох із них уже відомо.


Деніел Редкліфф – 12 розгніваних чоловіків


Видана 1957 року судова драма Сідні Люмета "12 розгніваних чоловіків" є адаптацією телевистави 1954 року, написаної Реджинальдом Роузом. Історія майже цілковито відбувається в одній кімнаті, коли присяжні у справі про вбивство в Нью-Йорку обговорюють невиннуватість молодика.

1958 року фільм був номінований на три премії "Оскар": найкращий фільм, найкращу режисуру й найкращий сценарій.

Із кар'єрою, яка переросла з чарівного світу до еклектичних артгаусних фільмів, не дивно, що Деніел Редкліфф із повагою ставиться до класики. Із простим сетингом і сюжетною лінією "Дванадцять розгніваних чоловіків" є блискучим дослідженням необ'єктивності й справедливості. Фільм ставить збільшувальне скло над егоїзмом і расовими упередженнями. Майстерна режисура Сідні Люмета лише посилює сумніви щодо того, чи переможе справедливість.

Источник: pinterest


Емілі Блант – Щелепи


Влітку 1975 року "Щелепи" Стівена Спілберґа справили справжній фурор у прокаті. Дія трилера відбувається на сонячних пляжах острова Аміті. Коли місцеві води захоплює гігантська акула-вбивця, новий шериф міста має вистежити й вбити кровожерливу істоту.

Емілі Блант уславилася тим, що захищала близьких від кровожерливих монстрів у фільмі "Тихе місце". А саме "Щелепи" встановили стандарт для горорів, які вийшли після них. Зокрема – й і з Блант.

Источник: pinterest


Джона Гілл – Рашмор


"Рашмор" Веса Андерсона був випущений 1998 року, але досі залишається одним із найкращих фільмів про повноліття. Дія стрічки відбувається в ексцентричній підготовчій школі, де винятково працьовитий підліток (Джейсон Шварцман) бореться із заможним батьком свого однокласника (Білл Мюррей), щоб завоювати серце вчителя початкової школи.

Драма дорослішання – це складний фільм, але, схоже, Джона Гілл навчився свого ремесла, переглядаючи роботи ексцентричного майстра. Хоча режисерський дебют Гілла "Середина 90-х" не є химерною копією "Рашмора", цілком зрозуміло, що Гілла живить любов до цього фільму про бунтівного підлітка із неблагополучної родини.

Источник: pinterest


Дженніфер Ловренс – Північ у Парижі


Читайте також: Найкращі комедії: ТОП-10 фільмів і серіалів, які піднімуть настрій із нуля

У фільмі Вуді Аллена "Північ у Парижі" 2011 історія оживає. Сюжет обертається довкола незадоволеного сценариста (Овен Вілсон) під час поїздки до Парижа зі своєю нареченою (Рейчел Макадамс). Борючись із сумнівами про свою кар'єру та стосунки, любитель історії щодня опівночі ностальгує й у дивний спосіб переноситься у 1920-ті роки.

Дженніфер Ловренс похвалила "Північ у Парижі" за комедійність, винахідливість, сукні, виступи й участь ікон класичної літератури. Шанувальникам історії це обов'язково до перегляду. Від Гемінгвея до Пікассо – це чудова цікава демонстрація мистецького життя на тлі зміни поколінь.

Источник: pinterest


Сет Роґен – Великий Лебовскі


"Великий Лебовскі" – знаменита робота двох неповторних режисерів братів Коенів – вийшов на екрани 1998 року. Кримінальна комедія розповідає про Джеффа "Чувака" Лебовські (Джефф Бріджес), ледаря із Лос-Анджелеса, котрий потрапляє до світу злочинності після того, як його помилково сприймають за однойменного мільйонера.

Сет Роґен і Чувак – пара, укладена на небесах. Комедійний фільм Коенів відповідає всім вимогам Рогена – майстра комедійних фільмів із неробами.

Источник: pinterest


Крістен Белл – Квартира


Біллі Вайлдер отримав Оскар 1960 року зі своєю романтичною комедією "Квартира". Загалом фільм отримав п'ять нагород: за найкращий фільм, найкращу режисуру, найкращий сценарій, найкращу художню постановку й найкращий монтаж. За сюжетом, намагаючись отримати перевагу на роботі, страховий агент із Мангеттена (Джек Леммон) здає власну квартиру керівникам свого офісу.

Завдяки виступам Джека Леммона й Ширлі Маклейн Крістен Белл визнає, що акторська гра не стала значно ліпшою з того часу, як вийшла "Квартира". Загалом фільм Вайлдера – безперечна класика, яка, безумовно, заслуговує на свої чималі нагороди.

Источник: pinterest


Роберт Паттінсон – Пролітаючи над гніздом зозулі


Адаптована книга Кена Кізі 1962 року отримала кінематографічне втілення Мілоша Формана "Пролітаючи над гніздом зозулі" 1975 року. Дія фільму відбувається в психіатричній лікарні. Він розповідає про Р. П. Макмерфі (Джек Ніколсон), який повстає проти системи й згуртовує своїх побратимів-бунтарів.

Р. П. Макмерфі – однин із упливових персонажів історії кіно. Роберт Паттінсон дякує Ніколсону за гру в "Пролітаючи над гніздом зозулі" за те, що вона надихнула його заняття позиції "середнього пальця стосовно світу".

Источник: pinterest


Аманда Сейфрід – Ромео + Джульєтта


Читайте також: DZIDZIO представив фільм, присвячений українському народові – відео

Немає такої літературної адаптації, як "Ромео + Джульєтта" База Лурмана 1996 року. Ця версія класичного Шекспіра переносить застарілу Верону в модне сучасне передмістя, водночас зберігаючи оригінальні діалоги. Зрештою вийшов дикий, динамічний поворот казки, старої як світ.

Молодого Леонардо Ді Капріо важко перевершити. Аманда Сейфрід подякувала йому та Клер Дейнс за виняткову гру, яка надихнула її на особисте вдосконалення в акторстві.

Источник: pinterest


Раніше ми назвали 10 найстрашніших представників кінематографу. Вони здатні зробити так, щоб у вас на душі похололо.

Подписывайся на наш Facebook и будь в курсе всех самых интересных и актуальных новостей!


Комментарии

символов 999
Сейчас обсуждают