Джонні Депп: ТОП-5 скандалів іменинника дня

Сьогодні актор святкує 60-річний ювілей

tochka.net
tochka.net
автор
9 июня 2023, 13:10
Шоу-бизнес
Джонні Депп: ТОП-5 скандалів іменинника дня © Getty Images

У п'ятницю, 9 червня, один із найвідоміших акторів Голлівуду відзначає день народження. Цього дня Джонні Деппу виповнюється 60 років.

Читайте також: Український фільм потрапив до списку найкращих кінострічок першої половини 2023 року

За свою тривалу кінокар'єру іменинник зіграв безліч яскравих ролей. Він запам'ятався телеглядачам, як Джек Горобець у «Піратах Карибського моря», Едвард Руки-ножиці, перукар-вбивця Суїні Тодд, Віллі Вонка з «Чарлі і шоколадна фабрика», Ікабод Крейн у «Сонній лощині» та Божевільний Капелюшник у «Алісі в країні чудес».

Але всесвітньо відомим актор став не лише завдяки своїм роботам у кіно, а й скандальним витівкам. З нагоди дня народження Джонні Деппа згадуємо п'ять найскандальніших історій із його життя.

Судові суперечки з колишньою дружиною Ембер Херд

Найбільш «брудним» скандалом у житті Деппа стало його розлучення з акторкою Ембер Герд, яка молодша за нього на 23 роки. Шлюб пари тривав лише 15 місяців. Спочатку Герд хотіла після розлучення щомісячну виплату у розмірі 50 тисяч доларів та заборонений орден, а потім звинуватила Деппа у побитті та зажадала 7 мільйонів доларів одним платежем, який нібито планувала віддати на благодійність до однієї з організацій боротьби з домашнім насильством та до дитячої лікарні.

Ембер Герд і Джонні Депп / Источник: Getty Images

У 2019 році Депп подав до суду позов на суму 50 мільйонів доларів проти колишньої дружини за наклеп у статті для Washington Post, в якій Ембер назвала себе «публічною персоною, яка представляє проблему домашнього насильства». Жінка подала зустрічний позов на суму вдвічі більшу, де звинуватила Деппа у жорстокому поводженні. Судовий процес між експодружжям тривав два з половиною роки.  

Читайте також: Євген Кошовий розповів, чому Олена Кравець пішла з «Кварталу 95»

1 червня 2022 року присяжні вирішили, що Ембер обмовила Деппа за всіма трьома пунктами звинувачення. Суд зобов'язав Ембер виплатити Джонні 15 мільйонів доларів (10 мільйонів доларів як компенсаційні збитки і 5 мільйонів доларів як штрафні санкції). Джонні теж визнали винним за одним із трьох пунктів зустрічного позову Герд і присудили виплатити їй 2 мільйони доларів.

Герд планувала подати апеляцію, але пізніше заявила, що втратила віру в американську правову систему і що розорена та виснажена судовими засіданнями. Напередодні Нового року 2023 адвокатам голлівудської пари нарешті вдалося домовитися про врегулювання судового позову про наклеп. 19 грудня Герд погодилася заплатити Деппу мільйон доларів за припинення справи. При цьому немає жодних обмежень на те, що Ембер може публічно говорити у зв'язку з цією справою, і їй не потрібно визнати свою провину.

Джонні Депп іде на судове засідання / Источник: Getty Images

Кар'єра колишніх закоханих сильно постраждала через їхній публічний конфлікт. Джонні втратив контракт із кінокомпанією Warner Bros на серію фільмів «Фантастичні звірі», а Ембер і зовсім на якийсь час покинула Голлівуд і переїхала до Іспанії разом із дочкою, яку їй виносила сурогатна мати.

Арешт за розгром готельного номеру

У1994 році Деппа заарештували за підозрою в навмисному псуванні меблів у готелі Нью-Йорка The Markse. Начебто актор у вересні розгромив номер, у якому він зупинився з тодішньою подругою, моделлю Кейт Мосс. Джонні заявив, що намагався вбити таргана. Однак у Мережі ходили чутки, що він провів кілька годин за ґратами після сварки з Кейт у нетверезому стані.

Арешт за бійку з папараці

Читайте також: Соліст Måneskin Даміано Давід оголосив про розставання з фотомоделлю Джорджією Солері

31 січня 1999 року зірку «Піратів Карибського моря» затримала поліція після бійки з папараці біля ресторану Mirabelle у Лондоні. Настирливі репортери не давали Деппу спокійно повечеряти з Ванессою Параді. Актор провів 4 години під вартою в поліцейській дільниці Вест-Енду і відбувся лише попередженням за загрозливу поведінку.

Джонні Депп і Ванесса Параді в 1999 році / Источник: Getty Images

Поява на премії у нетверезому вигляді

У 2014 році Джонні Депп знову потрапив до заголовків газет через дивну поведінку на премії Hollywood Film Awards. Актор вийшов на сцену, щоб вручити нагороду за найкращий документальний фільм. Під час своєї промови він вимовив кілька нецензурних слів, які змусили телевізійну мережу, що транслювала цю подію, вирізати їх з ефіру. У пресі тоді написали, що Джонні прийшов на захід у стані алкогольного сп'яніння.

Звинувачення у плагіаті

Читайте також: Вагітна первістком Ліндсі Лохан вперше розповіла, де познайомилася з чоловіком-арабом

У 2022 році голлівудського актора звинуватили в крадіжці слів для пісні у чоловіка, який відбував тюремний термін. Фольклорист Брюс Джексон заявив, що Депп і гітарист Джефф Бек використали текст із його книги популярних тостів серед афроамериканців Get Your Ass in the Water and Swim, над якою він працював разом із колишнім ув'язненим Слімом Вілсоном. За словами Джексона, пісня Джонні та Джеффа під назвою Sad Motherfuckin' Parade майже дослівно повторює рядки з тосту Hobo Ben. Актор коментарів із цього приводу не давав, і поки що не відомо, чи дійде справа до суду.

Раніше ми писали, що Кошовий розповів про складні стосунки з дочкою Варварою.

Подписывайся на наш Facebook и будь в курсе всех самых интересных и актуальных новостей!


Комментарии

символов 999
Сейчас обсуждают