Олівії Манн видалили груди через агресивну форму раку

Зірка «Людей Ікс: Апокаліпсис» показала фото із лікарні

tochka.net
tochka.net
автор
14 марта, 14:51
Шоу-бизнес
Олівії Манн видалили груди через агресивну форму раку © Getty Images

Американська актриса, модель, телеведуча Олівія Манн вперше розсекретила, що минулого року їй зробили операцію з видалення обох молочних залоз. У середу, 13 березня, 43-річна зірка фільмів «Люди Ікс: Апокаліпсис»,  «Залізна людина 2» та «Супер Майк» на своїй сторінці в Інстаграм оголосила, що у квітні 2023 року у неї діагностували рак молочної залози, і незабаром після цього вона перенесла подвійну мастектомію.

Знаменитість розповіла, що у лютому 2023 року вона та її сестра Сара Поттс отримали негативний результат на генетичний тест, який перевіряє наявність 90 різних генів раку, включаючи BRCA (найвідоміший ген раку молочної залози). Також на маммограмі актриси не було видно жодних проблем із грудьми. Проте вже за два місяці у неї діагностували рак.

За словами Олівії, за останні десять місяців перенесла чотири хірургічні втручання. Однак вона вирішила деякий час не розголошувати боротьбу з онкологією, щоб люди не бачили її занепокоєння.

«Дивно, але я плакала лише двічі. Мабуть, я не мала часу плакати. Моя увага звузилася, і я перерахувала будь-які емоції, які, на мою думку, заважали мені зберігати ясність розуму. Я звикла дозволяти людям бачити мене, коли маю сили, коли я можу одягнутися і вийти з дому, коли я можу взяти свого сина в парк. Я тримала в таємниці діагноз, занепокоєння, одужання, знеболювальне та паперові халати. Мені потрібно було перевести дух і пройти через деякі з найскладніших моментів, перш ніж поділитися», — написала Манн.

Актриса заявила, що ще рік не знала б про свій діагноз до наступної мамографії, якби її гінеколог не вирішила підрахувати оцінку ризику раку молочної залози. Лікар вивчила такі фактори, як вік, сімейний анамнез раку молочної залози і той факт, що в Олівії перша дитина народилася після 30 років. Фахівець виявила, що ризик становить 37%. Через цей результат зірку відправили на МРТ, потім УЗД та біопсію. Обстеження показало, що у неї рак Luminal B — агресивна форма хвороби, що швидко розвивається. Через місяць Олівія перенесла 10-годинну подвійну мастектомію.

«Я щасливиця. Ми зловили це за достатньо часу, і я мала варіанти. Я хочу того ж для будь-якої жінки, якій одного разу доведеться зіткнутися з цим. Попросіть лікаря розрахувати вашу оцінку ризику раку молочної залози. Якщо це число перевищує 20%, вам необхідно щороку проходити мамографію та МРТ молочної залози, починаючи з 30 років», — звернулася до підписниць знаменитість.

 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений o l i v i a (@oliviamunn)

Раніше ми писали, що Трінчер похвалилася квартирою, в яку переїхала після розлучення з Волошиним.

Подписывайся на наш Facebook и будь в курсе всех самых интересных и актуальных новостей!


Комментарии

символов 999