СБУ повідомила про підозру продюсеру Юрію Бардашу

22 мая, 13:39
Шоу-бизнес
СБУ повідомила про підозру продюсеру Юрію Бардашу © youtube.com/@vdud

Служба безпеки України заочно оголосила про підозру скандальному продюсеру та путіністу Юрію Бардашу, який під час повномасштабної війни отримав російський паспорт і почав знімати пропагандистські фільми про Донбас. На офіційному Телеграм-каналі відомства повідомляється, що співробітники СБУ зібрали достатню доказову базу на Бардаша, який виправдовує вторгнення РФ на територію України.

Читайте також: Слава Камінська відреагувала на загибель відомого військового волонтера

Уродженець Алчевська Луганської області після 24 лютого 2022 року втік до Росії та розпочав широку інформкампанію на підтримку окупантів. Зокрема, Бардаш регулярно публікує антиукраїнські повідомлення у своєму Телеграм-каналі із загальною аудиторією майже 50 тис. користувачів.  

У заяві СБУ йдеться, що Юрій закликав до захоплення українських міст Київ та Харків та регулярно повторював тези російської пропаганди в ефірах рупорів кремля на YouTube. Ініційовані Службою безпеки експертизи підтвердили факти його інформаційно-підривної діяльності на користь агресора.

Слідчі Служби безпеки заочно повідомили Бардашу про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 109 (публічні заклики до насильницької зміни конституційного ладу, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій);
  • ч. 1, 2 ст. 110 (розповсюдження матеріалів із закликами до зміни меж території на порушення порядку, встановленого Конституцією України);
  • ст. 436 (пропаганда війни);
  • ч. 1, ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Оскільки продюсер перебуває у країні-агресорі, продовжуються комплексні заходи щодо притягнення його до відповідальності за злочини проти нашої держави. Також повідомляється, що розслідуванням займалися співробітники СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Раніше ми писали, що Дорофєєва показала фото з відомим боксером.

Подписывайся на наш Facebook и будь в курсе всех самых интересных и актуальных новостей!


Комментарии

символов 999
Сейчас обсуждают