Найкращі пісні Тото Кутуньо: ТОП-6 композицій, які принесли йому всесвітню славу

Виконавець L'Italiano міг би сьогодні відзначати 81-річчя.

tochka.net
tochka.net
автор
7 июля, 10:00
Шоу-бизнес
Найкращі пісні Тото Кутуньо: ТОП-6 композицій, які принесли йому всесвітню славу © Getty Images

Сальваторе "Тото" Кутуньо – італійський співак і композитор, пісні якого стали невід'ємною частиною світової попмузики. Народившись 7 липня 1943 року в Фоздіново, Тоскана, він прославився своїми чіпкими мелодіями й глибокими текстами. У 81-річчя з дня народження Тото Кутуньо згадаймо найвидатніші композиції, які принесли йому міжнародне визнання.

L'Italiano

Читайте також: Селін Діон виповнилося 56: 14 найкращих пісень артистки

Видана 1983 році "L'Italiano" (також відома як "Lasciatemi Cantare") – енергійна й прониклива пісня, яка швидко стала символом Італії й однією з найвідоміших італійських композицій у всьому світі.

Solo noi

Розпочавши свою кар'єру з участі а пісенному конкурсі в Санремо у 1976 року, де він посів третє місце, Тото Кутуньо здобув перемогу 1980-го з піснею "Solo noi". Цей тріумф не лише підтвердив його статус талановитого музиканта, а й зміцнив позицію співака на італійській музичній сцені. Пісня стала однією з улюблених серед італійців завдяки своїй мелодиці й тексту.

Come noi nessuno al mondo

Тото Кутуньо шість разів посідав друге місце на конкурсі в Санремо. Роки виступів там і композиції, за допомогою яких співак завоював срібні позиції:

  • 1984 - "Serenata"
  • 1987 – "Figli"
  • 1988 – "Emozioni"
  • 1989 – "Le mamme"
  • 1990 – італійська версія пісні Рея Чарльза "Good Love Gone Bad" під назвою "Gli amori"
  • 2005 – "Come noi nessuno al mondo"

За свою кар'єру Тото виступив у Санремо 13 разів, ставши однією з його знакових постатей.

Insieme: 1992

Читайте також: ТОП-6 найкращих фільмів із Тупаком Шакуром

1990 року Тото Кутуньо виграв конкурс "Євробачення" з піснею "Insieme: 1992". Ця балада, присвячена європейській інтеграції, стала потужним символом єдності й солідарності, приносячи артистові заслужене міжнародне визнання. Пісня уважається гімном європейської інтеграції, відбиваючи надії та мрії багатьох людей про єдину Європу.

Voglio l'anima

Кутуньо співпрацював із такими зірками, як Джо Дассен, Адріано Челентано, Ненсі Сінатра, Клод Франсуа й багатьма іншими. Він також написав гіт "Laisser moi danser" для Даліди, який став платиновим. Згодом співак випустив свою італійську версію вищезгаданої пісні під назвою "Voglio l'anima". Цей трек став не менш популярним, аніж оригінал.

Ti lascio amore

2016 року Тото Кутуньо відновив співпрацю з Адріано Челентано після 36-річної перерви. Разом із Фабриціо Берлінчіоні вони написали пісню "Ti lascio amore", яка потрапила до альбому "Le migliori". Ця платівка, записана з визначною італійською співачкою Міною, стала помітною подією в італійській музиці.

Тото Кутуньо залишив незабутній слід у світовій музичній культурі. Його пісні були популярними як на батьківщині, так і в країнах колишнього Радянського Союзу, де він знайшов вдячну аудиторію. 2010 року артист відвідав з концертом Київ. Тото Кутуньо спочив 22 серпня 2023-го у 80-річному віці.

Раніше повідомлялося про найкращі свіжі фільми й серіали Сильвестра Сталлоне, якому виповнилося 78.

Подписывайся на наш Facebook и будь в курсе всех самых интересных и актуальных новостей!


Комментарии

символов 999
Сейчас обсуждают