Помер актор Джеймс Ерл Джонс, який озвучив Дарта Вейдера

На момент смерті йому було 93 роки

tochka.net
tochka.net
автор
10 сентября, 10:50
Шоу-бизнес
Помер актор Джеймс Ерл Джонс, який озвучив Дарта Вейдера © Getty Images

Пішов із життя американський актор Джеймс Ерл Джонс, найвідоміший за озвучуванням Дарта Вейдера в серії фільмів «Зоряні війни». Як повідомляє Deadline із посиланням на представників Джонса, він помер у понеділок вранці (9 вересня) у своєму будинку в окрузі Дачесс, штат Нью-Йорк. На момент смерті зірці Голлівуду було 93 роки.

Читайте також: «Оскар-2025»: який український фільм боротиметься за нагороду

Крім озвучування Дарта Вейдера, Джонс також відомий за ролями лейтенанта Лотара Зогга у фільмі «Доктор Стрейнджлав», Джека Джефферсона у картині «Велика біла надія», Тулсу Дуна у кінострічці «Конан-варвар», короля Джаффе Джоффера у фільмі «Поїздка в Америку», Теренса Манна у картині «Поле його чудес» та за озвучуванням Муфаси у мультфільмі «Король Лев».

Джеймс Ерл Джонс входить до числа 25 кінодіячів, які є володарями ЕГОТ (абревіатура для премій «Еммі», «Греммі», «Оскар» та «Тоні»). Актор отримав «Оскар» за видатні заслуги у кінематографі у 2011 році, премії «Еммі» за «Спекотну пору» та «Полум'я Гебріела» у 1991 році, премію «Греммі» за найкращий альбом розмовного жанру у 1977 році та премії «Тоні» за «Велику білу надію» у 1969 році та «Огорожі» у 1987 році.

Джеймс Ерл Джонс у фільмі «Поїздка до Америки» / Источник: imdb.com

Раніше ми писали, що Кейт Міддлтон завершила курс хіміотерапії і поділилася зворушливим сімейним відео.

Подписывайся на наш Facebook и будь в курсе всех самых интересных и актуальных новостей!


Комментарии

символов 999
Сейчас обсуждают