Український фільм потрапив до списку найкращих кінострічок першої половини 2023 року

Авторитетне британське видання The Guardian опублікувало перелік найкращих фільмів першої половини 2023 року. До списку рекомендованих редактори внесли 37 картин, серед яких є і робота українського режисера Дмитра Сухоліткого-Собчука.

Читайте також: Кошовий розповів про складні стосунки з дочкою Варварою: «У неї немає стопу»

Мова йде про кінострічку «Памфір», яка стала доступною для перегляду в кінотеатрах України наприкінці березня, а з 22 червня з'явиться ще й у бібліотеці стрімінгового сервісу Netflix.

«Жорстока історія про приречені спроби українського контрабандиста повернутися до сімейного життя після сумнівної поїздки за кордон динамічна, але сповнена розпачу. Це не натяк на війну Росії з Україною, але, можливо, цей конфлікт існує підтекстом, у сенсі племінної лояльності, общинних традицій та виразного, майже окультного тяжіння до Заходу», — написали експерти The Guardian.

У списку також можна побачити «Тар» з Кейт Бланшетт у головній ролі, «Фабельманів» Стівена Спілберга, «Імперію світла» Сема Мендеса, «Сина» Флоріна Зеллера, «Трьох мушкетерів: Д'Артаньяна» Мартена Бурбулона, «Повернення до Сеулу» Деві Чоу та інші.

Раніше ми писали, що Шварценеггер розсекретив, хто спочатку мав зіграти Термінатора.