Джамала зізналася, на що витратить Шевченківську премію у розмірі 429 тисяч грн

Українська співачка кримськотатарського походження Джамала розповіла, на що планує витратити державні гроші, які їй вручили за здобуття Шевченківської премії. Переможниці Євробачення-2016 та іншим лауреатам, окрім почесної нагороди, надали по 429 тисяч гривень. У коментарі для порталу «Музвар» виконавиця зізналася, що поки що відклала цю суму, щоб у найближчому майбутньому втілити свою ідею в у сфері музичної освіти України.

Читайте також: В авто відомої української ведучої врізалася фура: подробиці ДТП

За словами Джамали, вона хоче прибрати з навчальних закладів розучування нот російських романсів. Натомість зірка сцени запропонує ноти пісень із власного альбому Qirim, за який вона й отримала Шевченківську премію. Саме на виготовлення підручних матеріалів для вивчання пісень і підуть кошти. Джамала зазначила, що фінансового призу за премію не вистачить, щоб покрити всі витрати, тому решту грошей вона додасть із власних збережень.

«Зараз у музичних школах, училищах, консерваторіях прибрали російськомовний репертуар, якого у нас було дуже багато. Я маю за мету зробити ноти альбому "QIRIM". Тому що там є все – музика, аранжування, пісні просто надвокальні. Не те, що з ними екзамени можна складати, а й вступати до найпрестижніших вишів, бо це не кожен може заспівати. Маю на увазі, що технічні вимоги є, що й треба. Тобто можна зробити ноти. Ми займаємося цим. Але, на жаль, цих коштів не вистачить, але мені дуже хочеться зробити це й подарувати все одно», — поділилася подробицями освітнього проєкту Джамала.

Раніше ми писали, що учасник гурту Kadnay Пилип Коляденко таємно одружився.