Украина отказалась от участия в Евровидении-2019: причина

Узнай, чем закончился скандал с Нацотбором и НОТУ

Алина Ольхович
Алина Ольхович
редактор
27 февраля 2019, 18:23
Шоу-бизнес
Евровидение 2019 © eurovision.tv

Национальная общественная телерадиокомпания (НОТУ) долго не могла решить, кто поедет на Евровидение-2019 от Украины, и после череды скандалов нашей стране пришлось отказаться от участия в песенном конкурсе.

Об этом официальном решении сообщили на сайте UA: Суспільне мовлення

Пісенний конкурс — це можливість для кожної країни заявити про себе на міжнародній арені, а для кожного виконавця — виступити амбасадором своєї країни та здобути прихильників у всьому світі. Але Національний відбір-2019 виявив та привернув увагу нашого суспільства до системної проблеми музичної індустрії в Україні: зв’язків артистів із шоу-бізнесом на території держави-агресора, які й на п'ятому році військового конфлікту все ще залишаються дуже тісними. Для частини суспільства цей факт прийнятний, в іншої частини викликає обурення й несприйняття. Закони України не пропонують жодних обмежень щодо роботи виконавців та артистів на території Російської Федерації попри великий суспільний запит на врегулювання цієї ситуації. У ситуації, що склалася, дотримуючись закону про Суспільне мовлення, а також в умовах надмірної політизації перебігу національного відбору Суспільний мовник вирішив відмовитися від участі в Міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2019
сказано в заявлении Общественного вещателя.

ЧИТАЙ ТАКЖЕ:

Суспільний мовник вважає за потрібне започаткувати суспільний діалог у форматі ток-шоу, форумів та обговорень за участі провідних експертів сфери для формулювання позиції українського суспільства щодо цієї проблеми, а також напрацювання пропозицій до проекту закону України, що міг би врегулювати ситуацію зі співпрацею українських артистів із державою-агресором на майбутнє
говорят в НОТУ.


Всё началось с того, что в Нацотборе на Евровидение-2019 победила певица MARUV, которая гастролирует в России, что и вызвало волну возмущения у общественности. НОТУ предложила певице контракт для поездки на песенный конкурс, однако MARUV отказалась его подписывать (вот какие пункты её не устроили, а здесь мы разобрали главные пункты договора и объяснили, почему в них нет ничего "кабального"). 

Затем НОТУ предложила представлять Украину на Евровидении-2019 участницам Freedom Jazz и группе KAZKA, однако оба коллектива отказались от поездки на конкурс.

Таким образом, НОТУ приняла решение отказаться от участия в Евровидении в 2019 году, чтобы ещё больше не усугублять ситуацию.


Напомним, представители канала СТБ, который организовал и транслировал Нацотбор на Евровидение-2019, ответили на все вопросы касательно скандала с MARUV. Подробности читай по ссылке.

ЧИТАЙ ТАКЖЕ:

Подписывайся на наш Facebook и будь в курсе всех самых интересных и актуальных новостей!


Комментарии (1)

символов 999
Сейчас обсуждают